Korekcijska stekla

Ker si vaše oči zaslužijo resnično le najboljše, smo v ponudbo korekcijskih stekel vključili le najkakovostnejše, svetovno priznane proizvajalce korekcijskih stekel.

Pri izbiri korekcijskega stekla je potrebno vedeti, v kakšne namene boste očala uporabljali; ali zgolj za branje, za gledanje televizije, za delo z računalnikom, za vožnjo z avtomobilom ali za celodnevno nošnjo. Na podlagi vaših potreb in želja vam bomo izdelali:

ENOŽARIŠČNA STEKLA

Imajo samo eno dioptrijsko vrednost, npr. očala za daleč ali za blizu.

DVOŽARIŠČNA STEKLA

Imajo dve dioptrijske vrednosti. Z očali vidimo na daljavo in skozi bližinsko okence – segment na blizu (bifokal).

VEČŽARIŠČNA STEKLA

Stekla z več žarišči, kjer dioptrija postopoma prehaja od dioptrijske vrednosti na daljavo do tiste na blizu. Z večžariščnimi stekli vidimo na vseh razdaljah (progresiv).                                                                         7

Antirefleksni sloj

Sama korekcijska stekla skupaj s snovjo, iz katere so izdelana, povzročajo bleščanje. S tem izgubimo do 10 % svetlobe. Ko antirefleksni premaz integriramo v osnovno steklo, dobimo več svetlobe skozi steklo, kar nam zagotavlja izboljšano kakovost gledanja in višjo stopnjo kontrasta za vaše oči, poleg tega pa nam nudijo najboljšo estetsko rešitev proti bleščanju. Z dodatnimi nanosi vam stekla omogočajo največjo odpornost na praske, UV zaščito, odbojnost za vodo, odbojnost na umazanijo in prah.

Najnovejši antirefleksni premazi nam ponudijo tudi rešitev za zaščito pred škodljivo modro svetlobo. Čeprav je modra svetloba naraven pojav in je prisotna v dnevni svetlobi, jo prav tako oddajajo tudi LCD in LED zasloni, pametni telefoni, tablice ter GPS naprave. Prevelika količina te svetlobe je lahko škodljiva in ima neželene učinke na vaše oči, kot je napenjanje in utrujenost oči.

Fotokromatična stekla

Fotokromatična stekla so idealna rešitev za tiste stranke, ki ne želijo menjati očal, kadar gredo ven na prosto. Nove generacije teh stekel se v nezatemnjenem prostoru komaj razlikujejo od običajnih stekel, zunaj na soncu pa so kot sončna stekla. Prehod iz svetlega v zatemnjeno stanje je zelo hiter in neopazen. Na fotokromatična stekla poleg moči UV svetlobe vpliva tudi temperatura.

Stekla potemnijo v izbrani barvi, praviloma rjavi, sivi ali zeleni barvi in na ta način ščitijo naše oči pred škodljivimi UV žarki.