Splošni pogoji

Datum vpisa subjekta v sodni register
11.10.2010

Matična številka
3828000000

Ident. št. za DDV in davčna številka
SI 15165612

Firma
FLAJŠAKER – HLEBEC, očesna optika, trgovina in turizem d.o.o.

Poslovni naslov
Kupšinci 47C, 9000 Murska Sobota

Pravnoorganizacijska oblika
Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Osnovni kapital
101.000,00 EUR

Besedilnih pogodb nimamo.

Reševanje sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Splošna določila E-trgovine www.flajsaker.si

Splošna določila opredeljujejo uporabo E-trgovine www.flajsaker.si (v nadaljevanju ETC) ter razmerja med kupci in ETC. Za uporabo ETC mora uporabnik soglašati z vsebino splošnih določil ETC.

1. REGISTRACIJA

Za uporabo ETC ni potrebno opraviti registracije uporabniškega računa.

2. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Kupec se strinja, da CENTER OČESNE OPTIKE FLAJŠAKER, FLAJŠAKER – HLEBEC D.O.O. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. CENTER OČESNE OPTIKE FLAJŠAKER, FLAJŠAKER – HLEBEC D.O.O. se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljala in obdelovala izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v ETC.
Varno uporabo ETC zagotavlja CENTER OČESNE OPTIKE FLAJŠAKER, FLAJŠAKER – HLEBEC D.O.O., in sicer s kombinacijo različnih varnostnih mehanizmov:

  • varnostni protokol SSL skrbi za zapleteno kodiranje in dekodiranje
  • sistem uporabniških imeni in gesel

3. NAROČANJE

Izdelke ETC lahko naročite preko spletne trgovine.
V ETC so kupcu na voljo izdelki ETC, ki so razvrščeni v skupine izdelkov. Za enostavnejše iskanje izdelkov je kupcu na voljo iskalnik, ki izdelke išče po artiklih ali po dobavitelju. S potrditvijo v nekaj korakih kupec odda naročilo.
CENTER OČESNE OPTIKE FLAJŠAKER, FLAJŠAKER – HLEBEC D.O.O. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu, in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v uporabniškem računu kupca.

4. CENE IZDELKOV

Kupec plača blago po cenah za spletno trgovino, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo potrjeno. Cene, ki so navedena na spletu, veljajo izključno pri nakupu preko spleta. Spletna cena je naša redna cena, ki velja pri nakupu v ETC.

5. PLAČEVANJE NAROČENEGA BLAGA

Kupec naročeno blago plača po predračunu. Plačilo opravi preko nakazila na naš trr.

6. DOSTAVA

6.1. Območje dostave
Vsa naročila v ETC dostavljamo na poljuben naslov v Sloveniji.

6.2. Čas dostave
Čas dostave je od ponedeljka do petka.
Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo “potrjeno” (po plačanem predračunu). Dobavni rok je takoj iz zaloge ali v izjemnih primerih največ do 21 delovnih dni. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po zaključenem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo po elektronski pošti obvestili o nameravanem roku dostave.
Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo blago dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom.
Dostava se izvaja preko našega pogodbenega partnerja Pošta SLOVENIJE.
Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – lahko vam dostavijo paket tudi na delovno mesto oz. na drugi željeni naslov. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM).

6.3. Prevzem blaga
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti na določeni lokaciji ter ga plačati na način, določen v teh pogojih. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga. 

6.4. Stroški dostave blaga
Dostava blaga je brezplačna ob nakupu nad 120 €. Sicer je strošek dostave 3,99 €.

7. OMEJITVE

Nakup blaga v ETC je možen le za fizične osebe.
Plačilo blaga, kupljenega v spletni trgovini, z darilnimi boni ali dobroimetjem ni možno, saj ni opcije vračila gotovine.

8. PRITOŽBE IN REKLAMACIJE

Vsako pritožbo, reklamacijo in stvarno napako bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa sledeče:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na
070-401-555 ali na email naslov: optika@flajsaker.si.

Potrošnik pri nakupu v spletni trgovini www.flajsaker.si nima pravice od odstopa od pogodbe (pri nakupu kontaktnih leč, tekočin, blago narejeno po meri in izrecnih navodilih kupca) skladno z 43.b členom ZVPot.

Za vse morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani, možnost izvensodnega reševanja sporov ni mogoča in ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

10. POMOČ IN INFORMACIJE

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo email naslov: optika@flajsaker.si in 070-401-555.

11. KONČNA DOLOČBA

Ta splošna določila ETC pričnejo veljati z 11. 2. 2020